U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Anneke van Munster – Hoitingh

 

Geboren op 21 december 1965 te Soest en sinds 1986 getrouwd met Eric. Samen hebben we twee prachtige zonen, Martin en Rémon. Na een korte werkzame carrière heeft mijn leven vooral in het teken gestaan van de opvoeding van de kinderen, een apart leven als vrouw van een militair.

In 1988 verhuisden wij van Soest (Utrecht) naar Gauw (Friesland) en voor het werk van Eric hebben we 2x op Curaçao gewoond in de respectievelijke periodes 2002–2005 en 2012–2015.

Reizen en wonen in het buitenland hebben ervoor gezorgd dat ik veel levenservaring en cultuur  in mijn 'rugzakje' heb gekregen, mijn kunst is daar altijd een uitlaatklep voor- en reflectie van geweest. Van jongs af aan ben ik altijd druk geweest met tekenen, kleuren of schilderen. Op jonge leeftijd was een nieuw schetsboek het mooiste cadeau van alles, dat versterkte mijn passie voor tekenen. Rond 1984 heb ik mijn kennis uitgebreid met een opleiding Mode tekenen en Sumi-E schilderen. In 1989 begon ik met aquarelleren en medio 2010 kwam daar het medium acryl bij. In 2016 heb ik deelgenomen aan workshops over Vedic Art, in de zomer van 2017 heb ik deze kennis uitgebreid tijdens een summer camp van 2 weken op het eiland Öland (Zweden) gelegen is in de Oostzee.  Voor 2018 heb ik mij aangemeld om mijn schilderijen langdurig te exposeren in het Antonius Ziekenhuis te Sneek.

Op Curaçao werd ik voor het eerst geconfronteerd met de mogelijkheid om mijn werk te verkopen. Hiervoor gaf ik mijn kunst vaak weg als cadeau. Een keerpunt was toen mijn eigen ouders bereid waren mijn kunst te kopen. Geïnspireerd door de mooie kleuren en het prachtige licht op dit tropische eiland in de Caribische Zee, kwamen er al snel schilderijen in soortgelijke kleuren uit mijn handen. De verkoop gebeurde veelal op markten, cadeaushops en winkeltjes van hotels en later ook in opdracht. Heerlijk om zo bezig te zijn.

Door het wonen in dit werelddeel en kennismaking met de lokale taal koos ik de naam waaronder ik mijn werk presenteer; Artistico. Artistico betekent kunstzinnig in het Papiaments, de officiële taal van het land Curaçao. Een betere naam kon ik mij niet wensen en na de laatste internationale verhuizing werd hier .nl aan toegevoegd.